31.3. TÄRKEÄ TIEDOTE

31.3.2022

Hyvä Tehyläinen

Lakko alkaa muutama asia, joista paljon on kysytty. Lakko alkaa 1.4 klo 6:00. Silloin yököt lopettavat työt ja on sovittu työantajan kanssa neuvotteluissa, että aamuun tulijat aloittavat työt aikaisemmin. Yököt lähtevät kotiin klo 6.

Suojelutyöstä on sovittu ammattiosaton sivuilla olevan Exel -taulukon mukaisesti yksiköt ja vuorovahvuudet. Mikäli yksikkösi EI OLE taulukossa olet lakossa. Exel -taulukko päivittyy useasti, joten seuraa sivujamme.

Työnantaja saattaa kutsua sinua suojelutyöhön näihin Exelissä oleviin yksikköihin, mikäli työskentelet jossain näistä. Olemme sopineet työnantajan kanssa, että työnantajan yhteydenottoon vastataan, mikäli sinulla on listassa muutaman päivän sisällä työvuoroja. On myös sovittu, että suojelutyötä annetaan vahvistetun työvuorolistan mukaisissa vuoroissa. Eli jos sinulla on aamuvuoro, menet pyydettäessä vain aamuvuoroon. Vuoronvaihdoista ei ole sovittu, joten niitä ei tehdä (poikkeukset tehdään neuvottelun kautta).

  • muutamia poikkeuksia sovittu päiv-pkl:lle, jossa paljon erilasia vuoroja esim 10-18 on aamuvuoro

Mikäli työnantaja pyytää mitään allekirjoitettavaa paperia lakkoon liittyen, ota paperi ja toimita se luottamusmiehille, ÄLÄ ALLEKIRJOITA.

Mikäli yksiköissä on valtavasti työntekijöitä, niin ilmoittakaa siitä pikaisesti ammattiosaston luottamusmiehille.

Seuraa Tehyn lakko-oppaasta tietoja, jossa hyvin tarkasti kuvattu ongelmia ja niihin vastauksia.

https://www.tehy.fi/fi/neuvottelukierros/kuntasektori#lakko-opas